söndag 10 maj 2020

Sveriges ekonomi efter corona

Det finns diskutering om vad ska göras för en bättre framtid för Sverige efter viruset? Tänk över. Om målet var att drabba Sveriges ekonomi som hård som möjligt skulle man införa ett skattessystem som vårt, skräddarsyd. Det fungerar som ett straff mot arbetskraft, varor, näringsliv och framgångsrik affärer och tillverkare. Värre än så är knappast tänkbart. I England under 1700-talet fanns det beskattning av fönster, vilket uppmuntrade ägarna av hus att fylla i öppningar med tegel vilka kan fortfarande ses idag i gamla byggnader. Beskattning av arbetskraft är ett bra sätt att främja arbetslöshet. Beskattning av varor t ex mat och kläder, främjar fattigdom. Beskattning av affärer och tillverkare uppmuntrar dem att flyttar fabriker till U-länder där arbetare exploateras.

Slutsats: att Sveriges skattessystem passar inte ändamål och behöves byggas om från marken uppåt. Problemet kan inte längre ignoreras.

https://arenaide.se/rapporter/den-minst-daliga-skatten/


Inga kommentarer:

Ultimate net zero lunacy?

The ultimate net zero lunacy is probably de-carbonising and trying to electrify the entire railway system.  In the first place, the railways...