söndag 24 augusti 2008

Allt är inte vad det synes vara

För några veckor sedan fick vår svenska klass en mycket konstig övning. Läraren gav ut en sida som visade bilderna av olika människor. Eleverna bad hålla om deras historia, hur människor hade träffats och deras förhållande.

Det fanns en kvinna som såg ut som en tant som går i kyrkan på söndagarna. Egentligen är hon en elak kvinna som äger en bordellkedja. ”Tanten” misstankes för allvarliga brott, till exempel mot unga flickor. En ung flicka som såg ut som ett fnask är en kvinnlig polis som jobbar på sedlighetroteln. Hennes arbete är givetvis ganska farlig. En man i medelåldern som såg ut som en revisor är också kriminell. Han har dömts för stort internationell fusk. Han fångades av man som såg ut som en gammal student men egentligen är konsult och arbetar hos polisen som forskare. Han är specialist på databrott. En gammal hippie var också polis. Han är knarkspanare. En av bilderna visade en par klädda i fina kläder, som är bondfångare, och en man som såg ut som en snickare är deras medbrottsling. De lurar gamlingar och stjäler pengar och smycken. Bara man som såg ut som ut som en idrottsman är precis som han såg ut. Han är vanlig polis.

Hur träffades personerna? Alla poliserna är kompisar, förstås. Idrottsmanen och fnasket grep bondfångaren, medbrottslingen, tanten och revisorn. Alla träffades i domstolen. Nu sitter bondfångaren, revisorn och snickaren i samma fängelse. Samtidigt sitter tanten och den kvinnliga bondfångaren tillsammans på en kvinnofängelse. Polisen anser att de har varit duktiga eftersom de har fångat dessa elaka kriminella personer och skaffat bevis så att de misstänka krimineller kunde dömas.

Förresten är alla skådespelare och träffades i dramaskolan. Allt är inte vad det synes vara.

Inga kommentarer:

Västlänken - the chaos begins

Next week come the first major disruptions due to Västlänken. Major alterations to Gothenburg’s tram services are always a feature of the su...