torsdag 4 juni 2020

Skriken av rasism

Händelser i USA har ledit till protester och skrik av rasism. Men brutalitet har alltid hittats bland med militär och polis. Detta handlar om makt och våld. Att skylla på rasism är att missa poängen. I Sverige är svårighet med assimilation först och framst ett problem som uppstår från socialism. Sveriges stora företag och offentliga sektor kultur och ekonomi gynnar inte invandrare, oavsatt sina ursprung, språk, religion, osv.

Traditionellt sätt trivs untlänningar som egetföretagare (skräddare, snickare, torghandlare osv). Då blir rasism ett icke-problem. Om varorna och priserna tillfredställer efterfrågan, ingen bryr sig om ras.

Jätteföretag som Tesco, Marks and Spencers grundades vid slutet av 1800-talets av fattiga judiska torghandlare som flydde från Ryssland och Polen; i dåtiden ville icke-judar absolut inte anställa judiska invandrare som knappast kunde engelska.

I idags Sverige blir småföretagare trakasseras och straffas av myndigheterna, särkilt skatteverket. Problemet är reglerna och systemet. Om assimilering ska tas på allvar, stora ändringar behövs. MP, S och V har tyvärr gjort ingenting att hjälpa till t ex med politiska och ekonomska reformsförslag.

Inga kommentarer:

Ultimate net zero lunacy?

The ultimate net zero lunacy is probably de-carbonising and trying to electrify the entire railway system.  In the first place, the railways...